Lägerledare

Att vara lägerledare: Kul, lärorikt och meriterande för yrkeslivet!

Har du varit på volontärläger genom IAL? Vill du uppleva känslan igen men på ett nytt och spännande sätt? Då kan du prova att vara lägerledare på ett av våra svenska läger!

Sluta inte läsa här, eller tänk att ”det är nog inget för mig”. Det finns ingen given mall för hur en lägerledare ska vara. Man måste inte vara käck och klämmig eller ha en typisk ledarpersonlighet. Det viktigaste är att man bryr sig om människor.

Som lägerledare är du en viktig person. Du ska vara uppmärksam på hur gruppen fungerar, så att ingen blir utanför eller svåra konflikter lämnade därhän. Du ska fungera som en länk mellan volontärerna, IAL och lägerprojektet, så att alla har någon att vända sig till med frågor eller problem. Därmed inte sagt att du ska kunna lösa alla problem; du kommer att ha en kontaktperson från IAL att rådfråga och diskutera med. Du kommer också få en lägerledarutbildning av IAL som förbereder dig inför denna uppgift.

Du får chansen att lära känna ett ideellt projekt i Sverige inifrån och samtidigt prova en ny roll i en internationell grupp: rollen som lägerledare. Det är en spännande utmaning som kan bli ditt livs bästa erfarenhet! Efter lägret får du ett intyg som du kan använda som merit när du t.ex. söker jobb.

:?: Vem kan bli lägerledare?

  • Du bör ha varit på minst ett IAL-läger förut. Du ska också ha deltagit i en lägerledarutbildning med IAL i år eller tidigare.

:?: Hur gör man för att bli lägerledare?

  • Kontakta Elina Nordlund eller kontoret och anmäl ditt intresse. Då kan du få mer information om aktuella datum och lägerprojekt.

:?: Hur fungerar det ekonomiskt?

  • IAL står för resa till och från lägret och du betalar ingen lägeravgift. Under lägret får du fri kost och logi. Vår svenska lägerledarutbildningen är gratis (inkl. material, mat och resa) för dig som skall vara lägerledare och det finns möjlighet att åka på utbildning anordnade av andra SCI-grener till viss ersättning.

Skicka din intresseanmälan redan i dag!

elina nordlund (snabel-a) ial (punkt) se

sv/ial_i_sverige/lägerledare.txt · Senast uppdaterad: 2011-03-12 01:15 av sara